FD Gazelle 2008

FD Gazelle 2008Duikbedrijf COW bv is genomineerd voor de FD Gazelle Award 2008. Dit betekent dat C.O.W. b.v. tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland behoort. De FD Gazelle Award 2008 is een initiatief van het financieele dagblad, in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, MKB Nederland en Graydon Nederland.

De prijs werd voor het vijfde jaar op rij per provincie uitgereikt aan de winnaars in de volgende drie categorieën:

  • ‘klein’ (€ 100.000 – € 2 mln omzet)
  • ‘middelgroot’ (€ 2 mln – € 30 mln omzet)
  • ‘groot’ (€ 30 mln omzet of meer).

C.O.W. b.v. was genomineerd in de categorie ‘klein’. De bedrijven worden geselecteerd op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel en het onderzoeksbureau Graydon. Om in aanmerking te komen voor de Award is het van belang dat de omzetgroei (in euro`s) 20% of meer bedraagt in de periode 2005 tot en met 2006. Ook moet er een positief bedrijfsresultaat zijn van het afgelopen jaar. Naast het hoofdcriterium omzetgroei is er ook gekeken naar criteria als winstontwikkeling en financiële gezondheid.

Met de FD Gazelle Award wil Het Financiële Dagblad ondernemerschap stimuleren en de aandacht vestigen op bedrijven die in Nederland snel in omzet groeien. Het Financiële Dagblad sluit op 26 november af met een bijlage ‘Ondernemen in Nederland’. Hierin staat ook de landelijke FD Gazellen-ranglijst 2008.

Tijdens de uitreiking op 18 november j.l. in het Provinciehuis te Utrecht bleek dat C.O.W. b.v. net achter de winnaar Polteq Test Engineering b.v., is geëindigd op een tweede plaats.

Nieuws archief